To view the website with it's full functionality please view on a device where flash media is available.


Clive Road (2000)


This addition is designed as a companion
to the existing Victorian House.
The Victorian house has been carefully
restored and the addition knitted to it.
The addition builds both interior and
exterior space, which is centred upon
two courtyards. Viewed from the rear
laneway, the simple form of the addition
breaks out into a rear elevation
commensurate with a front elevation;
incorporating differing materials, eaves,
projections, and is formed around an
existing tree.

The new addition is designed around a
series of courtyards which maximize light,
ventilation and aspect. Timber clad eave
walls and soffits are used as transitional
spaces between interior and exterior.

The rear facade both compliments
and contrasts with the veranda
facade of the existing Victorian dwelling.