Wynnstay House 1

Wynnstay House 1

The Wynnstay House was first conceived when the site was co-purchased between two couples with children. This led to the design of 2 landmark townhouses which could accommodate two growing families with a shared vision and individual aesthetic.

Common features for both parties were the inclusion of courtyards and to be surrounded by gardens. An important difference in the planning of each house occurred when one client expressed a desire for a home-office to the front, while we preferred a studio to the rear. It was also important that the design could be adaptable, growing and shrinking depending on whether our children were living at home or not.

The architecture is imbued with the personality of its occupants; manifest from the building’s massing down to the detail of interior elements. Like the unusual facade, the interior is anything but conventional. A wide passage, leading to an open-plan kitchen and living areas, features a breathtaking ceiling. Made from hundreds of MDF blocks of varying lengths, the ceiling is evocative of the ripple effects made by a pebble thrown into a pool of water. The ceiling is animated at night from the reflections of the pool and from concealed lighting, creating a variety of moods depending on the light and time of day. The kitchen bench, made from Corian for its malleable and robust nature, follows the water theme of the interior through its allusion to an iceberg.

Completed
2010
Location
Prahran, Australia

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /nas/content/live/mcbride2018/wp-content/themes/mcbride-charles-ryan/template-parts/content-project.php on line 124

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /nas/content/live/mcbride2018/wp-content/themes/mcbride-charles-ryan/template-parts/content-project.php on line 125